Blogブログ

Lumiere Hair&Spa お知らせや日々のブログページです♪

Terapia anti-androgeni a demonstrat beneficii semnificative pentru obiectivele majore din mai multe subgrupuri

Terapia anti-androgeni a demonstrat beneficii semnificative pentru obiectivele majore din mai multe subgrupuri

Xu a spus că încă trebuie efectuate studii prospective pentru ca punctajul să fie comercializat. Pacienții cu mutații ale mai multor gene canceroase sunt mai predispuși să moară de cancer de prostată. Xu a spus că 10-20% dintre pacienții cu cancer de prostată cu boli agresive au avut mutații în aceste gene.

Dar abordarea sa este considerată experimentală, evaluarea personalizată a riscului nu este pregătită pentru prime time.

M-am întâlnit cu Brendler și Xu ca jurnalist, dar m-am întrebat dacă îmi vor recomanda teste suplimentare, așa că am întrebat.

Au făcut-o, inclusiv scorul de risc genetic.

Brendler a spus: "Știți scorul dvs. PSA și Gleason și volumul tumorii, dar nu aveți o caracterizare genetică a tumorii, ceea ce vă va spune cât de agresiv este cancerul."

De asemenea, mi-a sugerat să-l văd pe urologul Brian Helfand, care conduce clinica personalizată de cancer de prostată NorthShore pentru evaluarea riscurilor, care are 370 de pacienți conform protocolului său. (Da, același Helfand care a condus studiul pe care l-am menționat mai devreme.)

Mi s-a părut un pic ca înșelarea lui Eggener, urologul meu din ultimii 5 ani. Mi-am explicat ezitarea și Xu a observat cu ajutor: "Acest lucru vă va oferi o a doua opinie. Ar trebui să gândești așa despre asta."

L-am informat pe Eggener despre planul meu. El l-a aprobat pe Helfand. Cei doi urologi se cunoșteau din rezidențele lor de la Northwestern Memorial Hospital din Chicago.

Pedala la Metal

La 30 decembrie, soția mea Judi și cu mine am văzut Helfand.

Helfand, care are un stil vântos și a pretins că este un fan al aceleiași articulații de hot dog din Chicago care îmi place, mi-a recomandat să fac testul Indexului sănătății prostatei Beckman Coulter, care a fost aprobat de FDA în 2012, FDA ca ajutor pentru distingeți cancerul de prostată de afecțiunile benigne de prostată la bărbații cu vârsta de 50 de ani și peste, cu rezultate PSA totale în intervalul 4-10 ng / mL și rezultatele negative ale examenului rectal digital. Testul ar trebui să fie de trei ori mai precis pentru detectarea cancerului de prostată decât testarea PSA de la sine.

Helfand a explicat asta "phi nu este aprobat pentru screeningul cancerului de prostată. Este aprobat de FDA doar pentru a prezice rezultatele biopsiei. Prin urmare, phi are utilitate implicată pentru bărbații care suferă de SA, deoarece este asociat cu o boală de grad înalt."

El a spus că phi și 4kscore de la OPKO Lab sunt două opțiuni pentru a prezice prezența unei boli agresive. "Boala de grad înalt / mai agresiv este unul dintre cei mai importanți factori pe care îi folosim pentru a determina care pacienți se vor descurca bine în timpul supravegherii active," el mi-a spus.

Pe 8 ianuarie 2016, am condus din nou 50 de mile de la casa mea din suburbiile îndepărtate ale sudului Chicago până la centrul de îngrijire ambulatorie al Universității NorthShore din suburbiile nordice îndepărtate pentru a fi supus unui phi. Mi s-au promis rezultate în 3 săptămâni.

Amândoi Helfand și Eggener au recomandat un RMN concentrat, pe care l-am programat.

Phi-ul și RMN-ul focalizat reprezintă rafinamente pentru această nouă cale de supraveghere activă. Sper că aceste rezultate combinate îmi vor ghida calea viitoare.

Citiți mai multe din seria Cancerul de prostată: călătoria unui pacient

Cancerul de prostată: o călătorie a pacientului Un obiector conștient în războiul împotriva cancerului Noi direcții cu decizii informate de supraveghere activă sau supraîncărcare de informații?

SAN FRANCISCO – Terapia anti-androgeni care utilizează bicalutamidă zilnică a îmbunătățit modest supraviețuirea generală în rândul bărbaților cu cancer de prostată cu risc crescut care au primit radioterapie de salvare după prostatectomie radicală.

Bărbații randomizați la bicalutamidă zilnic timp de 24 de luni în studiul clinic RTOG 9601 au avut o supraviețuire globală la 10 ani de 82% față de 78% în brațul placebo (raport de risc 0,77, IÎ 95% 0,59-0,99, P = 0,04). Grupul cu bicalutamidă a avut, de asemenea, rate reduse de cancer de prostată metastatic și deces din cauza cancerului de prostată, William U. Shipley, MD, a raportat aici la Simpozionul Cancer Genitourinar.

Puncte de actiune

Rețineți că acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi. Terapia anti-androgeni cu bicalutamidă a îmbunătățit modest supraviețuirea generală și a ratelor îmbunătățite de cancer de prostată metastatic și de deces prin cancer de prostată, comparativ cu placebo, în rândul bărbaților cu – cancer de prostată cu risc care a primit radioterapie de recuperare după prostatectomie radicală. Tratamentul a fost tolerat destul de bine și a existat o rată ridicată de completare a radioterapiei și aderarea la regimul zilnic de pilule timp de 2 ani.

"Tratamentul a fost tolerat destul de bine și cu o rată ridicată de finalizare, nu numai pentru radioterapie, ci și pentru pastilele zilnice timp de 2 ani," a spus Shipley, de la Massachusetts General Hospital din Boston.

Din martie 1998 până în martie 2003, 760 de pacienți cu cancer urotrin capsule review de prostată cu risc crescut au fost randomizați pentru a primi radioterapie (64,8 Gy) plus bicalutamidă sau placebo. Pacienții eligibili au prezentat stadiul de boală pT3 N0 sau pT2 N0 cu margini pozitive, antigen prostatic specific crescut (PSA) la maximum 4,0 ng / ml și descoperiri abdominale / pelviene negative la tomografie computerizată și scanări osoase.

Cohorta a avut o vârstă mediană de 65 de ani, marje pozitive în 75%, PSA de intrare mediană de 0,6 ng / ml și intervalul lor mediu între prostatectomia radicală și primul PSA detectabil de 1,4 ani.

Shipley a raportat că 97% din brațul anti-androgeni și 95% din brațul placebo și-au finalizat protocoalele de radiații și, respectiv, 84% și, respectiv, 93% au luat comprimatele orale zilnice. Motivul principal pentru care nu s-a completat zilnic bicalutamida a fost ginecomastia. El a spus că 70% dintre pacienții randomizați la bicalutamidă au avut un anumit grad de ginecomastie.

Incidența cancerului de prostată metastatic a fost redusă de la 19% în brațul placebo la 11% în brațul bicalutamidic (HR 0,63, IC 95% 0,46-0,87, P = 0,005).

Moartea cauzată de cancerul de prostată a apărut la 4,5% dintre pacienții randomizați la terapie anti-androgeni, comparativ cu 10,1% dintre cei randomizați la placebo (HR 0,49, IC 95% 0,32-0,74, P

Analiza multivariabilă pentru supraviețuirea globală a relevat că tratamentul cu terapie anti-androgeni a fost un predictor semnificativ al supraviețuirii îmbunătățite (P = 0,025) și intrarea în studiu PSA ≤1,5 ​​ng / mL (P = 0,003), vârsta ≥65 ani (PP

Terapia anti-androgeni a demonstrat beneficii semnificative pentru obiectivele majore din mai multe subgrupuri.

Dintre bărbații cu nivel de intrare PSA >1,5 ng / mL, terapia anti-androgeni a fost asociată cu o FC de 0,45 (IÎ 95% 0,25-0,81, P = 0,007) pentru supraviețuirea generală și o HR de 0,36 (IÎ 95% 0,15-0,84, P = 0,014) pentru timp la cancerul de prostată metastatic În subgrupul de bărbați cu boală Gleason de gradul 7, terapia anti-androgeni a fost asociată cu o FC de 0,69 (IÎ 95% 0,49-0,98, P = 0,039) pentru supraviețuirea generală Printre bărbații cu margini chirurgicale pozitive, terapia anti-androgeni a fost asociat cu o FC de 0,87 (IÎ 95% 0,53-1,41, P = 0,038) pentru supraviețuirea generală și o HR de 0,56 (IÎ 95% 0,38-0,84, P = 0,005) pentru timpul până la cancerul de prostată metastatic În subgrupul cu grad Gleason 8-10, timpul până la cancerul de prostată metastatic a fost îmbunătățit cu terapia anti-androgeni (HR 0,35, IC 95% 0,18-0,67, P = 0,001)

Incidențele toxicității genito-urinare tardive (GU) și gastro-intestinale (GI) nu au fost diferite între cele două brațe. Toxicitatea GU ≥grade 2 a apărut la 32% din fiecare braț și GU ≥ toxicitatea grad 3 a apărut la 7% din fiecare braț. Ratele de toxicitate GI ≥grade 2 au fost de 20% în brațul anti-androgeni și 16% în brațul placebo, iar ratele de toxicitate GI ≥grade 3 au fost de 3% și respectiv 2%.

Procesul RTOG 9601 extinde rolul stabilit al terapiei de deprivare a androgenilor cu radioterapie în cancerul de prostată cu risc ridicat pentru a include acum pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală anterior, a declarat Daniel A. Hamstra, MD, dr., De la Texas Center for Proton Therapy în Irving. "Aceasta este prima dovadă de nivel I care se referă la adăugarea terapiei hormonale la radioterapie pentru pacienții care au suferit prostatectomie radicală," el a spus. "Acesta este un tratament care are un impact „wow”."

Durata optimă a terapiei anti-androgeni în acest cadru este necunoscută, a spus Hamstra. Un proces cu trei brațe, cunoscut sub numele de RADICALS, desfășurat în Marea Britanie poate oferi un răspuns; un braț al studiului este randomizat la 6 luni de terapie hormonală plus radioterapie după operația de prostată, în timp ce un alt braț primește 2 ani de terapie hormonală (al treilea braț este randomizat doar la radioterapie).

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de National Institutes of Health.

Shipley a dezvăluit o relație cu Pfizer.

Sursa primara

Simpozionul cancerului genito-urinar

Referință sursă: Shipley WU și colab "NRG Oncology / RTOG 9601, un studiu de fază III la pacienții cu cancer de prostată: terapie anti-androgeni (AAT) cu bicalutamidă în timpul și după radioterapia de recuperare (RT) după prostatectomie radicală (RP) și un PSA crescut" GuCS 2016; Rezumat 3.

CHICAGO – Pacienții cu cancer de prostată supuși radioterapiei de recuperare cu cele mai scăzute niveluri de antigen specific de prostată (PSA) nu au obținut niciun beneficiu de supraviețuire și pot fi afectați prin adăugarea de terapie hormonală, a fost găsită o analiză secundară a studiului RTOG 9601.

Dintre 389 de pacienți cu un PSA de 0,6 ng / ml sau mai puțin, nu s-a observat niciun beneficiu global de supraviețuire pentru cei randomizați la terapia cu deprivare de androgen (ADT), iar acești bărbați au avut de două ori mai multe șanse de deces din alte cauze decât boala lor (HR 1,94 , 95% CI 1.17-3.20), a raportat Daniel Spratt, MD, de la Universitatea Michigan din Ann Arbor.

La 12 ani, 19% dintre bărbații tratați cu ADT au murit din alte cauze decât cancerul de prostată, comparativ cu 10% dintre cei cărora li s-a administrat placebo, conform concluziilor prezentate aici la reuniunea din 2019 a Societății Americane pentru Oncologie a Radiațiilor.

"Liniile directoare recomandă ca tuturor bărbaților să li se ofere terapie hormonală atunci când primesc radioterapie de recuperare. Cu toate acestea, datele noastre demonstrează că bărbații cu PSA mai scăzut sunt, de fapt, probabil mai răniți decât ajutați de terapia hormonală pe termen lung," A spus Spratt în timpul unui briefing de presă.

Daniel Spratt, MD, prezentând concluziile la ASTRO

La cei 148 de bărbați cu cele mai scăzute niveluri de PSA (0,2-0,3 ng / ml), decesul din alte cauze a fost de patru ori mai mare în grupul cu ADT (HR 4,14 95% IC 1,57-10,89), iar acești pacienți au prezentat o probabilitate mai mare de sau evenimente adverse neurologice (OR 3,57, 95% CI 1,09-15,97, P = 0,05).

  1. この記事へのコメントはありません。

  1. この記事へのトラックバックはありません。

関連記事

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。